Фото - Дитяча ложечка – відмінний тренажер для дрібної моторики рук

Дитяча ложечка – відмінний тренажер для дрібної моторики рук

 Фахівці рекомендують до шести місяців годувати малюка виключно материнським молоком, вони наголошують, що разом з ним немовля отримує усе необхідне.  А ось з шести місяців варто почати вводити перший прикорм та знайомити малюка з дорослою їжею. Зовсім скоро ви дізнаєтеся, які страви до вподоби вашій крихітці, а які не викликають захвату. У шість-сім місяців діти вже впевнено сидять. Але для годування найкраще використовувати спеціальне крісло. Дитину приваблюють яскраві речі, й кольоровий дитячий посуд привертатиме увагу й стимулюватиме малюка вчитися їсти самостійно.

Ми радимо придбати дві ложечки для годування. І щоразу давати дитині ложку, коли ви її годуєте. Звичайно, одразу малюк не вмітиме нею користуватися, але ложка – чудовий тренажер для тренування дрібної моторики рук.  Більшість малюків легко справляються з цією задачею після року. У дванадцять місяців дитина навчиться користуватись ложкою швидше, але раннє знайомство з нею покращить координацію рук малюка. Найзручніший продукт для навчання це картопляне пюре, або густа каша. Бо ж навіть якщо ложка перевернеться, малюк зможе донести до ротика якусь частинку. З часом він опанує це вміння.

Якою має бути перша ложка

Перша ложка має бути легкою, зі зручною ручкою для крихітних долоньок.  Можна використовувати і звичайну чайну ложку, але малюк може поранити чутливі ясна. Цей неприємний досвід може де мотивувати маля вчитися самостійно їсти. Діти не люблять відчуття холодного металу в роті, тому краще обрати спеціальну дитячу ложку. Перша ложечка має бути вузька, щоб малюку було зручно їсти. Таку ложку можна замовити онлайн в  дитячому інтернет-магазині, товар має бути сертифікований.

Європейський виробник пропонує чарівні ложечки для годування, які  допоможуть контролювати температуру їжі.  Просто помістіть ложку в ємність з їжею і залиште там приблизно на 1 хвилину. Кінчик ложки виготовлений з матеріалу, який змінює колір, якщо їжа занадто гаряча. Ці ложечки можна купити в інтернет-магазині Тигрес. Можна придбати столові прибори зі спеціальним футляром для зберігання. Дуже зручно, якщо їжу накладати у спеціальні тарілки з присосками. Адже малюк спочатку перевертатиме посуд, нахилятиметься і їстиме просто з тарілки. Поступово ви сформуєте спеціальну навичку й навчите малюка їсти акуратніше, але перша каша та картопля обов’язково буде   на підлозі. І це цілком нормально!  Дитина експериментує і вчиться. Спочатку дозвольте спробувати самому й лише потім догодовуйте. З кожним разом вміння правильно тримати ложку й самостійно їсти вдосконалюватиметься. Снідайте, обідайте й вечеряйте усі разом. Дитина спостерігатиме за дорослими й копіюватиме ваші рухи.  Наберіться терпіння й у два роки, коли дитина піде у садочок, вона самостійно їстиме, не проливаючи ані краплинки.