Фото - Долучайтеся до традиції, якій вже вісімнадцять століть!

Долучайтеся до традиції, якій вже вісімнадцять століть!

Історія святого Миколая

   Щороку діти чекають на день святого Миколая. Саме в ніч проти дев’ятнадцятого грудня під подушками  слухняних малят з’являються подарунки, а дітки, які були не чемними ризикують отримати різочку.  

   Традиція таємно дарувати подарунки, з’явилася дуже давно. У 208 році у місті Патарі, в Малій Азії, в родині заможних міщан, жив хлопчик Миколай. Він виховувався в достатку та любові, але був дуже чуйний до людського горя. Найбільше хлопчика засмучувала бідність та вбогість, яку він бачив у своєму місті. Миколай шкодував дітей-сиріт та малюків, які жили в бідних родинах та всіляко їм допомагав. Щоб не принижувати людей своєю милостиню, Миколай вночі залишав  їжу та одяг біля дверей бідних осель.

   Коли хлопчик підріс то став єпископом, а пізніше прийняв чернецтво. Він продав усі статки своїх батьків, а гроші роздав бідним.

   За переказами Миколай допоміг донькам одного бідного селянина, які не могли вийти заміж, бо не мали приданого. Три ночі поспіль Миколай залишав біля дверей по шматку золота. Відтоді з’явилася традиція класти подарунки саме вночі.

   Про добрі справи Миколая переказували легенди. Люди вважали його святим ще за життя.

  Одного разу він щирою молитвою втихомирив бурю на морі і врятував чимало рибалок, а також корабель, на якому пливли прочани до Палестини.  Зцілював калік та недужих, лікував людські душі добрим словом та щирою порадою. Найбільшою заслугою Миколая було те, що він безмірно любив усіх людей. Його праведне життя – то любов, добро та служіння Богові й людям.  Завдяки доброчинності, вірності і щирості у служінні вірі християнській, отця Миколая було визнано церквою як Святого. Нині Миколая вважають опікуном-покровителем не лише дітей, молоді та сім’ї, а й воїнів, водіїв, мандрівників, моряків, торговців та бідних.

Святий Миколай – уособлення добра, благодійності та  любові до людей

   В ніч проти дев’ятнадцятого грудня Миколай приходить й до українських малят.

   Традиційними подарунками вважаються солодощі та іграшки.  Цього дня ми всі можемо стати помічниками святого Миколая та зробити сюрприз не лише своїм дітям, а й малюкам, які опинилися в важких життєвих ситуаціях.

   Щороку сотні організацій долучаються до традиції, якій вже понад вісімнадцять століть.  Компанія Тигрес – український виробник іграшок, також дарує подарунки малечі, яка обділена батьківською турботою.

   Ми щиро бажаємо, аби усі діти на землі були здорові та щасливі й вірили в дива.

Зробимо світ добріший разом!