Фото - Молоковідсмоктувач – аксесуар для підтримки та збереження грудного вигодовування

Молоковідсмоктувач – аксесуар для підтримки та збереження грудного вигодовування

Молоковідсмоктувач – необхідний  аксесуар на початку грудного вигодовування. Він допомагає налагодити лактацію та зберегти материнське молоко під час лактаційних кризів.  

Чи розумно купувати молоковідсмоктувач до народження дитини?

Якщо у матусі було діагностовано ризик передчасних пологів, молоко відсмоктувач варто придбати ще до пологів.  Недоношені діти  часто мають слаборозвинений рефлекс смоктання. За допомогою  молоко відсмоктувача одразу після пологів потрібно стимулювати лактацію та годувати малюка материнським молоком. Майбутніх мам, у яких запланований кесарів розтин,  молоковідсмоктувач, теж варто покласти у сумку в пологовий. Діти після кесаревого розтину мають слабший рефлекс смоктання,  бувають сонливі і не хочуть смоктати груди. Молоковідсмоктувач допоможе стимулювати лактацію.

Молоковідсмоктувач  необхідний тим, хто вперше стає мамою.

Після народження першої дитини, молоковідсмоктувач часто рятує грудне вигодовування.  Груди у перші дні після народження дитини надзвичайно чутливі. Коли соски запалені й біль стає нестерпною, варто використовувати молоко відсмоктувач та пляшечку, яка не шкодить грудному вигодовуванню.

У перші дні, якщо молока не достатньо, молоко відсмоктувач допоможе стимулювати лактацію. Якщо молока забагато й груди надто наповнені, перед прикладанням дитини варто також зцідити частину молока, щоб малюк отримав поживне «заднє» молоко.

 Який молоко відсмоктувач вибрати: ручний чи електричний?

Який молоко відсмоктувач вибрати залежить від бюджету й частоти використання. Ручні молоковідсмоктувачі вартують дешевше, але у використанні вони складніші. Часто варто докладати зусиль, щоб зцідити молоко. Якщо ви не плануєте часто користуватися приладом, а лише коли виникатиме потреба, можете обирати ручний молоковідсмоктувач. З основних переваг це його ціна та те, що він не потребує живлення від електромережі.  Але він  зціджує молоко повільніше, ніж електричний й швидше зношується.

Якщо ви плануєте поєднувати роботу й грудне вигодовування, вам не обійтися без електричного молоковідсмоктувача. Він   забезпечує швидке та ефективне зціджування грудного молока, допомагає подолати проблеми з лактацією, дозволяє без зусиль зцідити грудне молоко. Електричний прилад набагато дорожчий, гучніше працює, більший і потребує електроживлення. Але якщо малюка треба залишати на тривалий час, він допоможе зберегти лактацію.

Готуйтеся до пологів завчасно й насолоджуйтеся вдалим початком материнства!

 Обрати і ручний, й електричний молоковідмоктувач можна на нашому сайті tigres.ua