Фото - Пустушка - Ваш  вірний помічник

Пустушка - Ваш вірний помічник

Ще до народження у дитини з'являється смоктальний рефлекс. Під час смоктання материнських грудей немовля отримує їжу й  задоволення. Соски й пустушки - це замінники материнських грудей.

Чи потрібна пустушка дитині?

Сама по собі пустушка до вигодовування дитини відношення не має. То навіщо вона потрібна? І чи потрібна? Деякі фахівці вважають, що в ранньому віці (до 6 місяців) використання пустушки виправдано, але потім бажано дитини від пустушки відучити. Але і в цьому питанні думки не завжди збігаються.

Педіатри вважають, що смоктання пустушки - це задоволення смоктального рефлексу і заспокоєння малюка. І з віком дитина сама відмовиться від пустушки.

Обираємо пустушку

Сьогодні  існує чимало різновидів пустушок.  Наприклад, з підсвічуванням (щоб мамі було легше знайти її в темній кімнаті) або з отвором, через яке малюкові можна давати ліки - фантазіям виробників немає меж.  Проте, яку б пустушку Ви не обрали для свого малюка, існує кілька базових характеристик, що свідчать про високу якість, безпечність, а також гарантією того, що пустушка відповідає віковому розвитку та особливостям тендітної шкіри малюка.

Крім матеріалу гумки пустушки, обов'язково звертайте увагу на те, яка у неї форма основи. Основа може бути традиційної круглої або овальної форми – для круглих та симетричних пустушок. Також, може бути з вигнутою верхньою частиною - вирізом для носика – ідеально підходять для анатомічних пустушок.

Крім того, в основі пустушки мають бути отвори з обох сторін - для циркуляції повітря і запобігання подразнень навколо ротика малюка. Для старших діток часто купують пустушки на ланцюжках - їх зручно прикріпити до дитячого одягу, щоб такий важливий аксесуар не загубився, або ж випадково не впав і не забруднився під час прогулянок.

Для новонародженого обирайте пустушки з легкою, не масивною основою, для старших - підійдуть пустушки з більшою та порівняно важчою основою.Не забувайте постійно перевіряти пустушку на наявність розривів або тріщин. Лікарі радять змінювати пустушки кожен місяць-півтора, незалежно від ступеня їх зношеності.

Візьміть до уваги ці кілька правил і будьте впевнені - пустушка буде Вашим вірним помічником!