Фото - Одна чи дві скільки пустушок варто купити?

Одна чи дві скільки пустушок варто купити?

  Смоктальний рефлекс з’являється в дитини задовго до народження.  Під час смоктання крихітка не лише отримує їжу, а й заспокоюється. Іноді малеча використовує материнські груди, щоб задовольнити свій природній рефлекс смоктання. Тоді в пригоді стане пустушка.

Чи потрібна пустушка дитині?

  Сама по собі пустушка до вигодовування дитини відношення не має. То навіщо вона потрібна? І чи потрібна? Деякі фахівці вважають, що в ранньомувіці (до 6 місяців) використання пустушки виправдано, але потім бажано дитини від пустушки відучити. Але і в цьому питанні думки не завжди збігаються.

Педіатри вважають, що смоктання пустушки - це задоволення смоктального рефлексу і заспокоєння малюка. І з віком дитина сама відмовиться від пустушки.

Обираємо пустушку

   Асортимент дитячих аксесуарів вважає. Сьогодні  існує чимало різновидів пустушок.  Наприклад, які світяться в темряві (щоб мамі було легше знайти пустушку в темній кімнаті) з найрізноманітнішим дизайном  - фантазіям виробників немає меж.  Проте, яку б пустушку Ви не обрали для свого малюка, існує кілька базових характеристик, що свідчать про високу якість, безпечність, а також гарантію того, що пустушка відповідає віковому розвитку та особливостям тендітної шкіри малюка.

   Крім матеріалу гумки пустушки, обов'язково звертайте увагу на те, яка у неї форма основи. Основа може бути традиційної круглої або овальної форми – для круглих та симетричних пустушок. Також, може бути з вигнутою верхньою частиною - вирізом для носика – ідеально підходять для анатомічних пустушок.

Яку б пустушку ви не обрали у неї мають бути отвори з обох сторін - для циркуляції повітря і запобіганню подразнень навколо ротика малюка.  

   Для старших діток купують пустушки на ланцюжках - їх зручно прикріпити до дитячого одягу, чи візочка. Це запобігає падінню пустушки, особливо під час прогулянок.

  Для новонародженого обирайте пустушки з легкою, не масивною основою, для старших - підійдуть пустушки з більшою та порівняно важчою основою.Не забувайте постійно перевіряти пустушку на наявність розривів або тріщин.  Лікарі радять змінювати пустушки кожен місяць-півтора, незалежно від ступеня їх зношеності.

  Купуйте аксесуари для малят надійних виробників. Європейські бренди Canpol babies та LOVI пропонують пустушки від народження й до 18+

Зазвичай пустушки продаються по дві штуки в наборі. Фахівці потурбувалися про матусь, на випадок якщо одна пустушка загубиться чи пошкодиться. Аксесуари в наборі подібного кольору, але мають різний дизайн.

Дотримуйтесь інструкції та рекомендацій виробника, змінюйте пустушку  кожні два місяці, й вона буде вашим вірним помічником!