Фото - ТОП 5 іграшок для раннього розвитку малюка

ТОП 5 іграшок для раннього розвитку малюка

Ранній розвиток дитини не можливий без іграшок. Адже розвивати моторику, пам’ять, посидючість та фантазію необхідно у формі гри. І хоч ми й не уявляємо своє життя без гаджетів та телевізорів, але фахівці наголошують, що до трьох років необхідно мінімізувати контакт з цифровою технікою, а забезпечити дитину розвиваючими іграшками.

Маніпуляція руками, сортування та складання невеликих предметів, впливає на розвиток дрібної моторики рук, яка відповідає за розвиток мовлення й інтелектуальні здібності малечі. Ми пропонуємо вам ТОП 5 іграшок, для раннього розвитку дитини.

Пірамідка. Так, наша традиційна різноколірна пірамідка. Купити пірамідку можна, коли малюк почне впевнено сидіти. Спочатку крихітці буде важко одягати кільця на стержень. Але рухи малюка щоразу ставатимуть вправнішими. А коли дитина без сторонньої допомоги зможе скласти пірамідку, не плутаючи розміри кілець між собою – ось це найвища майстерність.

Іграшка-сортер "Smart house" 21 ел. в коробці, Tigres – це багатофункціональна іграшка, яка довго утримуватиме увагу дитини.   Кожна стінка будиночка – це окрема іграшка зі своєю освітньою цінністю. Малюк гратиметься будиночком та розвиватиме дрібну моторику рук, увагу, пам’ять, посидючість, познайомиться з формами та кольорами. Завдяки своїй функціональності, іграшка довго утримуватиме увагу дитини й спонукатиме до гри. Будиночок можна розкласти на планшетки й давати їх по черзі. Обов’язково покажіть, як гратися іграшкою, як вставляти фігури у відповідні отвори. Називайте кольори, цифри та букви, а також назви тварин, фруктів та транспорту. Так ви розвиватимете пам’ять малюка та його уважність. Вчіть додавати на рахівниці. Перебираючи пальчиками дрібні елементи, малюк розвиватиме дрібну моторику рук, яка відповідає за розвиток мовлення. Дітям важко зрозуміти годинник. Але якщо ви поставите планшетку з циферблатом і щоразу виставлятимете й називатимете певний час, коли снідаєте, обідаєте, вечеряєте, йдете спати, то малюк з часом зрозуміє його принцип й навчиться орієнтуватися в часі.

"Моя перша мозаїка" – ідеальний подарунок на перший День народження маленьких непосид. Завдяки великим фішкам мозаїка безпечна для дітей 1 +.

Мозаїка складається з десяти малюнків, прозорої планшетки, зручної основи та 54 кольорових фішок

Планшетку необхідно вставити в основу, попередньо розмістивши на ній малюнок. На планшетці є отвори, куди дитина вставлятиме фішки відповідного до кольору на малюнку.  Щоб дитина зрозуміла принцип гри, необхідно показати як складати мозаїку. Іграшка розвиває моторику, посидючість, пам’ять та фантазію.

Іграшка розвиваюча "Baby puzzles" – найкращі пазли для дітей 1+

 Серія "Baby puzzles" – це дев’ять різних картинок, кожна з яких складається з різнокольорових елементів. "Baby puzzles"  мають основу та декілька великих елементів. Кожен елемент пазла має акуратні ручки, що дозволяють з легкістю складати їх в композиції.Ці пазли розроблені з урахуванням вікових потреб дитини у віці 1-2 роки. Пазли розвивають кмітливість, спостережливість, фантазію, вміння співвідносити форми та кольори, спритність і моторику рук. Зібраний пазл можна повісити на стінку завдяки спеціальному отвору. Таким чином, досягнення малюка займе почесне місце в кімнаті.

Багатофункціональний ігровий столик для дітей  – розвиваюча іграшка, яка поєднує в собі кухню та сортер, а також сектор для гри з піском та водою. Іграшка безпечна для найменших діток й ідеально підійде, коли в сім’ї кілька дітей. Кожен сектор цікавий по своєму. Хтось буде куховарити, хтось складатиме сортер, а хтось ліпитиме пасочку чи запускатиме кораблика. Малюки зможуть одночасно гратися та розвиватися.

Часто діти не можуть скласти пірамідку чи сортер навіть в 3 роки. А все тому, що батьки вирішують, що ці іграшки не цікаві й не корисні для дітей, адже є онлайн ігри. Ця думка помилкова. Розвиток дрібної моторики й інтелектуальних здібностей залежить саме від іграшок, якими грається дитина.