Фото - Як догодовувати дитину й  зберегти лактацію

Як догодовувати дитину й зберегти лактацію

Після народження немовля дещо втрачає вагу. Але протягом перших трьох місяців інтенсивно її набирає, в середньому 750-900 грам у місяць.  Далі  набір ваги дещо зменшується,  проте до шести місяців малюк її подвоює. Якщо дитина погано набирає вагу, педіатр рекомендуватиме її догодовувати.

Коли необхідно догодовувати немовля

Якщо дитина народилася передчасно, вона надто слабка й немає сили смоктати.  На початку лактації у вас може бути мало молока. В такому випадку догодовування допоможе задовольнити голод дитини. Можна стимулювати лактацію, прикладаючи частіше малюка до грудей,  використовувати молоковідсмоктувач, годувати вночі, а також пити багато рідини. Важливо, щоб малюк правильно брав груди. Адже саме ссання стимулює лактацію.

Дитину можна догодовувати чашечкою, ложечкою або піпеткою. Вам обов’язково знадобиться допомога, щоб таким методом нагодувати немовля. Якщо ж почати догодовувати зі звичайної пляшки, з часом крихітка може відмовитися від грудей.

ТМ LOVI розробила спеціальну динамічну соску, яка не порушує природне смоктання.  Техніка  смоктання соски нагадує смоктання грудей. Соска  в ротику дитини подовжується, наче груди, і, водночас, її основа стійко тримається  в ротику. Ця функція не може виконуватись сосками, виготовленими з однорідного силікону, тому що жорсткі соски не мають подовжуючої форми, а занадто м’які малюк буде кусати. Тому динамічна соска LOVI, яка виготовлена з різних шарів силікону з тонким м’яким наконечником та з жорсткою основою - це найкращий вибір.

Якщо ви плануєте поєднувати грудне вигодовування з годуванням з пляшки, придбайте спеціальний набір "Захист рефлексу ссання" Buddy Bear 150 мл (0-3 місяці), та 250мл (3-6 місяців)  Цей набір дозволяє поєднувати грудне вигодовування з годуванням з пляшечки та знижує ризик кольків.

Набір складається з:

  • Динамічної соски, яка має широку, тверду, профільовану основу, виготовлену з товстішого шару силікону. Забезпечує стабільну опору для губ, запобігає кусанню основи соски. Система SUPERvent - новий вентиляційний клапан, запобігає всмоктуванню соски, знижує ризик появи коліків.
  •  Динамічної пустушки з унікальним універсальним візерунком. Пустушка полегшує дихання та ковтання слини завдяки  профільованій основі. Отвори в основі забезпечують вільну циркуляцію повітря і запобігають подразненню ніжної шкіри дитини.

Набір "Захист рефлексу ссання" для  вдалого початку годування малюка.

ТМ LOVI – годування з любов’ю!