Фото - Яскраві іграшки: колір має значення!

Яскраві іграшки: колір має значення!

Новонароджена крихітка бачить з перших хвилин свого життя, але по-справжньому насолоджуватися усієї палітрою кольорів, що її оточують, дитина починає у свій перший день народження

Уже наприкінці дев'ятого місяця малюк добре бачить. Але остаточно зір формується до кінця першого року життя. Саме однорічних малюків найбільше приваблюють іграшки та  контрастні кольори.

Назви кольорів діти засвоюють у віці від двох до п'яти років.   Зрозуміло, всі малюки розвиваються по-різному. Але якщо купувати іграшки природних кольорів і з раннього дитинства називати їх під час гри, то малюк вивчить назви основних кольорів ще до того, як почне вимовляти перші слова.

Яскраві кольори активізують  моторні функції мозку  й позитивно впливають на розвиток дитини. Райдужна пірамідка чудова іграшка для вивчення кольорів.  Також можна використовувати сортери та конструктори, які складаються з великих деталей.   

Розвиваючі іграшки для вивчення кольорів:  

• розвивають зір

• розвивають логіку, мислення, інтелектуальні здібності, увагу, творчість і креативність;
• велику і дрібну моторику;
• тренують посидючість і дисципліну;
• соціальні навички;
 

Коли малюки почнуть розрізняти кольори то відповідно  характеру й настрою обиратимуть той чи інший відтінок

Психологи кажуть, що улюблений  червоний колір  свідчить про сильний і вольовий характер. Однак це може означати агресивність і запальність. Синій - колір сором’язливих і спокійних крихіток.  Фіолетовий  обирають творчі натури Жовтий колір в основному вибирають товариські й допитливі діти. Помаранчевий колір відображає активність, енергійність, хороший фізичний розвиток та багату уяву. Рожевий колір подобається дівчаткам, це прояв їх жіночності та життєрадісності. Коричневий колір вибере стурбована дитина. Білий колір до вподоби сором’язливий малюк. Сірий - колір розважливих дітей у яких виникають труднощі  при спілкуванні з іншими дітьми.

Якщо дитина млява й не активна, то завдяки іграшкам червоного, жовтого та оранжевого кольору можна збільшити її активність та покращити настрій. Зелений колір діє заспокійливо. Він впливає на розвиток і зміни в характері малюка, спонукає до навчання та пізнання світу. Зелений колір додає впевненості та сміливість. Якщо малюк не товариський й не комунікабельний, помаранчевий колір допоможе йому легше налагоджувати зв’язок з іншими дітьми. Блакитні відтінки розслабляють та заспокоюють дитину й допомагають зняти напругу в кінці дня. 

Фахівці радять спостерігати за дітьми й додавати того чи іншого кольору. Але повсякденне життя дитини має бути кольоровим та сонячним.