Фото - Грайтеся та розвивайтеся разом з нами!

Грайтеся та розвивайтеся разом з нами!

Однорічний малюк уже багато чого  розуміє і вміє. Дитина вимовляє 10-20 слів. У нього інтенсивно формується довгострокова пам’ять, малюк  починає  запам’ятовувати предмети. Крихітку цікавить усе!  Його невгамовній енергії варто позаздрити. І найголовніше завдання батьків однорічної дитини, за допомогою різноманітних ігор та іграшок підтримувати інтерес до пізнання навколишнього світу, розвивати дрібну моторику рук та моторні центри. 

Малюк вже вміє гратися сам. Але іграшки у цьому віці не повинні бути надто складними чи інтерактивними, й їх не повинно бути одночасно багато. Давайте забавки поступово, дозволяючи дитині розвивати фантазію. Але спочатку дорослі мають показати, які саме функції виконує розвиваюча іграшка. Як складати пірамідку.  Як гратися з мозаїкою та сортером.

 Граючись з дитиною, пам’ятайте:

  • Не слід пропонувати дитині занадто багато іграшок одночасно. Це розсіює увагу й дитині важко сконцентруватися.
  • Необхідно відразу припинити гру, як тільки стане помітно, що малюку нудно, він втомився і капризує.
  • Використання іграшок з дрібними деталями чудово розвиває моторику крихітних ручок, але одночасно несе в собі серйозну загрозу здоров’ю дитини. Адже маленькі дітки намагаються спробувати «на зуб» будь-який предмет і можуть проковтнути його. Тому давайте безпечні іграшки, що призначені для однорічних дітей. 
  • Всі іграшки повинні бути міцними, безпечними і не вимагати складного гігієнічного догляду.
  • Зробіть все для того, щоб малюкові була цікава кожна хвилина його маленького життя!

 Ігри з малюками

Пірамідка на перший погляд проста іграшка, але дивує те, що деякі діти не вміють складати її навіть у два роки!  Ця іграшка універсальна, її можна використовувати для розвитку крихітки практично з народження. Як тільки малюк почне тримати іграшки своїми ручками, купіть пірамідку й давайте різнокольорові деталі по черзі. Щоб дитина навчилася складати пірамідку, покажіть та поясніть як це зробити. Допомагаючи дитині, частіше повторюйте назви кольорів, щоб вони поступово закріплювалися в дитячій пам’яті. Коли дитина навчиться добре ходити, порозкладайте круги по кімнаті й просіть малюка приносити деталі. Спочатку найбільші, потім середні, а тоді – найменші. Трішки пізніше можна гратися в складніші ігри. Просити крихітку приносити деталі не за розміром, а за кольором. І хай спочатку малюк помилятиметься, з часом він запам’ятає усі кольори райдужної іграшки.

Для розвитку дрібної моторики рук, можна купити мозаїку з дрібними деталями. Але маля має гратися з вами, бо дрібні деталі небезпечні для діток до трьох років. Почніть з найпростішого, висипте мозаїку на килимок і попросіть дитину допомогти вам позбирати усі деталі. Далі ускладнюйте завдання: спочатку збираємо червоні детальки, потім сині…  Мета таких ігрових занять – покращувати моторику пальців і координацію рухів тіла, формувати навички концентрації уваги на власних діях, розвивати мислення.

Купуйте розвиваючі іграшки поступово й грайтеся ними по черзі. Вибирайте іграшки у  інтернет-магазині українського виробника Тигрес і будьте впевнені, ви обираєте найкраще.

Грайтеся та розвивайтеся разом з нами!