Фото - Іграшки для купання: зміцнюємо імунітет малюка

Іграшки для купання: зміцнюємо імунітет малюка

Усі дев’ять місяців малюк росте і розвивається у воді, тому плавальний рефлекс діти мають з народження. Щоправда,  до трьох місяців він зникає, тому  фахівці радять розвивати цей рефлекс з тижневого віку, одразу, як у малюка загоїться пупкова рана.

Спочатку в маленькій ванні, а через 2-3 тижні у великій. У цьому віці важливо навчити малюка пірнати.  Як? Дуже легко.  Покладіть дитинку собі на руку і скажіть: «Пірнаємо», дмухніть на личко, а тоді налийте невелику кількість води на голівку малюка. Повторіть кілька раз і лише тоді лийте так, щоб вода потрапляла на личко. Уявіть, що діти у цьому віці вміють затримувати повітря. І через деякий час, тренуючись, ви зможете не просто поливати, а й занурювати  дитинку у воду. 

Купити іграшки для купання - перетворити водні процедури на  захопливу гру

Щоб плавання у ванні  було в задоволення  придбайте іграшки для купання. Тоді  у дитини цей процес завжди асоціюватиметься з веселою грою.

 Плавання зміцнює  імунітет малюка та позитивно впливає на емоційний стан. Діти, які плавають з раннього віку розвиваюся швидше своїх однолітків.  Плавання формує правильну поставу та  попереджає м’язову дистонію, плоскостопість і сколіоз.   А ще плавання –  чудова профілактика застудам та нежиті, бо вода потрапляючи в носик дитини, промиває його та загартовує. Лікувальне плавання для дітей особливо рекомендовано при проблемах з хребтом, поставою, поганим сном, слабким апетитом і гіперактивністю.  

 В басейн разом з корабликом

 Почати відвідування басейну можна і у два рочки, і у чотири, і у сім років. Не важливо , коли ви відведете дитину в басейн вперше, головне, щоб малюк був готовий до цього й отримував від плавання лише задоволення.  Візміть з собою іграшки для плавання, щоб малюку було легше адаптуватися. Найкраще, якщо дитина відвідуватиме басейн разом з мамою чи татом, особливо це стосується найменших. Після п’яти років діти вже можуть займатися у спортивній секції з інструктором і можливо в майбутньому стануть професійними плавцями.

Вчіть дітей плавати з народження і ростіть здорові!