Фото - Пазли для найменших: розвиток моторики та просторової уяви!

Пазли для найменших: розвиток моторики та просторової уяви!

Одна з найпопулярніших ігор, якою захоплюються як діти, так і дорослі – пазли. Для дітей - це справжня магічна іграшка, коли з невеликих кольорових деталей збирають картинку чи фігуру.

Сьогодні купити пазли можна різних розмірів, але важливо звертати увагу на вік дитини.

Трішки історії

   Ідея збирати картинку з  фрагментів, належить Джону Спілсбері. Англієць жив у ХVІІІ столітті і займався виготовленням географічних карт. Одного разу Спілсбері наклеїв географічну карту на основу з червоного дерева і розрізав на шматочки різної форми. Кожен зі шматочків містив частину географічної інформації. Такі карти почали використовувати в школах. Збираючи потрібні ділянки, учні поступово вивчали географію. Так виникла навчальна методика, яку застосовували в багатьох країнах світу. Згодом головоломка почала користуватися шаленою популярністю: у великих містах влаштовували спеціальні змагання зі збирання пазлів з кількох тисяч елементів.

Користь пазлів ТМ Tigres

Пазли сприяють ранньому інтелектуальному розвитку дитини. Купити пазли можна в супермаркеті, або інтернет-магазині. Гра з дрібними деталями тренує моторику рук, розвиває пам’ять та увагу, покращує координацію рухів. Щоб скласти бажану картинку чи модель - потрібен час, а це виховує в малюка терпіння та акуратність. Дитина розвиває стратегічне мислення та вчиться самостійно приймати рішення. 

Пазли – цікава гра для будь-якого віку. 

У 2-3 роки діти легко складають пазли з 18, 24 і навіть 36 частин, на яких зображено фрагменти улюблених мультфільмів чи казкових героїв. У 5-6 років – самостійно збирають картину з 120, 260 і навіть 500 елементів.

Для однорічних малюків найкраще підійдуть об’ємні 3d пазли. Маленькі ручки спочатку вчаться з’єднувати деталі, а вже потім складати цілу фігуру. Саме для наймолодших була створена унікальна пластмасова іграшка "3d Puzzles Animals" від українського виробника ТМ Tigres. У колекції 4 тваринки: козлик, котик, песик та лисичка. Кожна 3d тваринка складається з восьми великих елементів, безпечних для дітей від 12 місяців.

Граючись пазлами ТМ Tigres, діти познайомляться з будовою тіла тварин, а завдяки кольоровим деталям - вивчать кольори. Ви можете не хвилюватися, якщо раптом малюк вирішить спробувати якусь деталь іграшки «на смак». Пластмасові іграшки ТМ Tigres – сертифіковані, не містять жодних шкідливих речовин, якісні та безпечні.

  Пазли - корисна іграшка, адже діти вчаться сприймати зв’язок між частиною та цілим. Важливо лише купувати їх відповідно до віку. Подаруйте малюку "3d Puzzles Animals" і ця іграшка стане початком колекції пазлів маленького розумника.

Грайтеся та розвивайтеся!