Фото - Силіконова чи латексна, кругла чи анатомічна? Вибираємо соску для малюка

Силіконова чи латексна, кругла чи анатомічна? Вибираємо соску для малюка

Як обрати соску для дитини серед різноманітного асортименту, що нині представлений на ринку України? На що звернути увагу? Ми допоможемо Вам розібратися й зробити правильний вибір. Найперше на матеріал, з якого вона виготовлена. Зазвичай соски виготовляють з латексу і силікону. Латексні соски роблять з натурального матеріалу – каучуку. Тому вони мають специфічний смак, запах і жовтуватий колір. Такі соски м'які й еластичні, вони нагріваються в роті малюка, максимально нагадуючи материнські груди. Згодом соски можуть втратити еластичність і потемніти на сонці. Тому рекомендується змінювати їх кожні 3-5 тижнів.

Силіконові соски прозорі, вони не мають ні запаху, ні смаку. Такі соски краще витримують високотемпературну обробку. Малюку їх важче прокусити, ніж латексні й вони довговічніші: не втрачають свою еластичність і не темніють від сонячних променів. Соски з силікону рекомендується змінювати кожні 1-2 місяці.

Соски бувають для пляшечок з широким і вузьким горлечком. Лікарі рекомендують використовувати все-таки пляшечки з широкою шийкою, бо вони більше нагадують форму грудей мами.

Одна з новітніх широкою основою бути динамічна соска LOVI. У чому її унікальність? Головне її перевага - це тверда основа соски, яка дає можливість зафіксувати губи малюка і змушує докладати зусиль під час смоктання. Ці зусилля і розвивають дрібну мускулатуру рота, що дуже важливо для розвитку мови.

За формою розрізняють круглі й анатомічні дитячі соски. Вважається, що круглі соски легше смоктати, вони зручніші для малюка і тому більше підходять для найменших. Анатомічні соски рекомендуються лікарями, бо завдяки спеціальній формі вони сприяють правильному розвитку прикусу і перешкоджають заковтуванню повітря.

Ще один важливий параметр сосок – це швидкість потоку їжі, яка залежить від отворів в сосці. Залежно від швидкості потоку розрізняють наступні соски

  • міні (від 0 місяців)
  • повільний потік (від 3 місяців)
  • середній потік (від 6 місяців)
  • швидкий потік (від 12 місяців)
  • для каш (від 6 місяців), ідеально підходять для подачі саме цього продукту. Вони забезпечені отвором хрестоподібної форми.
  • зі змінним потоком (від 6 місяців), володіють трьома можливими швидкостями потоку: повільною, середньою і швидкою. Ви можете регулювати швидкість, повертаючи пляшку до певної позначки.

У різних виробників ця шкала може відрізнятися. Так само й у різних малюків можуть бути свої смаки й вподобання. Пам’ятайте, що розвиток малюка – процес індивідуальний, тому йому може підійти соска зі швидкістю потоку, який не відповідає стандартним рекомендаціям.

Один з найважливіших факторів при виборі соски - це надійний виробник. В інтернет-магазині Тигрес ви знайдете дитячі соски перевірених брендів - Canpol babies і LOVI.

Європейським брендам довіряють мами в усьому світі – довіряйте і ви!