Фото - Пісочниця - перша маленька школа для дитини

Пісочниця - перша маленька школа для дитини

   Літо – дорогоцінний час для розвитку емоційного інтелекту дітей. Адже саме в теплу погоду діти разом граються у пісочниці та на дитячих майданчиках.  Гра з однолітками розвиває одну з найважливіших функцій дитини – комунікативні здібності. Поки малюк спілкується з першими друзями, його пальчики невпинно перебирають пісок. Дрібні часточки якого впливають на розвиток дрібної моторики, а, отже, на розвиток мовлення. 

   Пісочниця - то перша школа малюка, де він вчиться найважливішому вмінню для життя в соціумі: спілкуванню. А ще отримує перше усвідомлення того, що потрібно ділитися з іншими дітьми.

   Пісочниця – маленький соціум де дитина вперше усвідомлює, особливо коли вдома немає братика чи сестрички, що є й інші дітки, що усі іграшки не належать їй. Власне, колективна гра в пісочниці – підготовка до дитячого садочка. Спостерігаючи за дітьми в пісочниці, можна побачити  розвиток  емоційного інтелекту:  чи буде дитина намагатися потоваришувати з іншими, чи самотньо гратиметься осторонь. Й навчити дитину гратися й домовлятися.  Адже фахівці запевняють, що розвиток емоційного інтелекту й комунікабельність набагато важливіший ніж рівень IQ.

Набори для гри в піску

   Збираючись на прогулянку в пісочницю, не забудьте про набір для піску. А ще краще купити два пісочних набори.  Відеречка, лопатки, грабельки й пасочки – незамінні іграшки  літнього сезону. Обираючи набори для піску, зверніть увагу на якість та колір пластмаси.  Іграшки мають бути зручними для маленьких ручок.  Поясніть дитині, чого ви берете дві іграшки для піску. Навіть, якщо малюк не охоче віддає «запасну» іграшку, не сваріть його за це. З часом до крихітки прийде усвідомлення, що ділитися – це чудово. Завжди використовуйте ввічливі слова й вчить малечу дякувати діткам й казати «будь ласка», і обов’язково повертати діткам їхні іграшки. Навіть, якщо новий друг чи подруга дозволяють взяти іграшку додому, будьте категоричні. Так ви навчите малюка ніколи не брати чужих речей у  дитячому садочку, а пізніше й у школі. 

   У пісочниці створено оптимальні умови для розвитку творчого потенціалу дитини, активізації її просторової уяви, образно-логічного мислення, тренування дрібної моторики рук. У процесі колективних ігор дитина усвідомлює морально-етичні норми, у неї формується гармонійний образ навколишнього світу.   Пісочний світ - перша адаптація малюка до життя в суспільстві. Зробіть його яскравим і захопливим з іграшками для піску ! Грайтеся то розвивайтеся разом з нами!