Фото - Подушки-іграшки для комфорту та інтер’єру в дитячій кімнаті

Подушки-іграшки для комфорту та інтер’єру в дитячій кімнаті

 Подушки-іграшки - це аксесуари необхідності для будь-якої дитячої кімнати, які надають їй свій неповторний стиль, а також служать її прикрасою. Зазвичай подушки мають вигляд  тварин або ж просто - геометричних фігур. Для їх виготовлення застосовуються тільки найсучасніші, якісні та екологічно чисті матеріали. Тому вони абсолютно безпечні для дітей будь-якого віку.

Історія самої подушки йде корінням в далекі стародавні століття. Тоді вони представляли собою невеликі прямокутні підставки під голову, які під час сну допомагали знатним вельможам, фараонам і багатіям утримувати збереження зачісок. У різних країнах такі підставки виготовлялися з різних матеріалів: каменю, порцеляни, металів, дерева і навіть дорогоцінних каменів. Використання таких подушок було способом досягнення певного комфорту, а скоріше необхідністю. Першими, хто став виготовляти м'які подушки, були Стародавні греки. Вони наповнювали їх пір'ям птахів, сіном і шерстю домашніх тварин

Через століття подушки стали використовувати під час верхової їзди, укладати в карети і навіть під ноги під час молитви. А головне, вони стали доступні для всіх верств суспільства і відрізнялися лише якістю використовуваних елементів. Найдорожчі подушки прикрашалися неповторними візерунками і дорогоцінним камінням та золотими вишивками. Їх сміливо можна було назвати предметами мистецтва або справжніми шедеврами.

У XXI столітті асортимент подушок-іграшок на прилавках дитячих магазинів став настільки широкий, що тепер можна обрати подушку для дитини, відповідно до її смаків та інтересів  необхідних форм і розмірів, з різними наповнювачами і обшивками.

Або навіть зшити її на замовлення. Також в наші дні особливу увагу прийнято приділяти комфорту і здоров'ю, тому з'явилися подушки-підголовники  для дітей і дорослих. Вони допомагають підтримувати голову і шию під час подорожі і зберігати правильну форму тіла для того, щоб шийні хребці не перенавантажувалися. Саме тому в продажі стали з'являтися  підголовники подушки-іграшки, які допомагають не тільки уникнути дітям проблем зі здоров'ям, але і зайняти місце в їх дитячих кімнатах в якості улюблених іграшок. З такими подушками можна грати в ліжку і на підлозі, сидіти або спати на них. Діти обожнюють влаштовувати бої подушками, стрибати і гратися в них, будувати з них барикади і цілі фортеці. Такі подушки заміняють дітям звичайні м'які іграшки, допомагають розвивати фантазію і уяву, прищеплювати смак і почуття стилю.