Фото - Іграшки для розвитку дитини від 0 до 5 років

Іграшки для розвитку дитини від 0 до 5 років

Cеред молодих батьків особливою популярністю користуються розвиваючі іграшки. Фахівці наголошують, що саме механічні іграшки важливі для розвитку малюків. За допомогою правильно підібраних іграшок можна не лише забавити малюка, а й покращити його тактильну й зорову пам’ять, розвинути моторику, навчити ходити, говорити й читати. Головне,обираючи забавку, звертати увагу на вік дитини та якість іграшки. Кожна дитина індивідуальна, але є іграшки які будуть актуальні й корисні в певному віці.   

 Від 0 до 6 місяців

В цьому віці малюк сприймає  інформацію на слух й на дотик.  Отож, купуйте іграшки, які шумлять: брязкальця чи дзвіночки. Деталі повинні бути великими, а кольори – яскравими, проте не кислотними.

Від 6 місяців до 1 року

Малюк починає активно досліджувати світ,  запам’ятовувати й вимовляти перші слова, вивчати форми та кольори, розвивати дрібну моторику рук, яка відповідає за мовлення. В цьому віці варто придбати пірамідку чи конструктор з великими, опуклими деталями. Корисними будуть різноманітні сортери з різнокольоровими деталями.

Від 1 до 3 років – це ідеальний час, аби розвинути творчі нахили. Тому сміливо купуйте кінетичний пісок, кольорові олівці, пасочки. Дарувати діткам такого віку можна простий конструктор, кубики, мозаїки та великі пазли.

Від 3 до 5 років дитина потребує складніших іграшок: конструктори з деталями різного розміру, пазли з дрібними елементами, картини –  розмальовки. Малюкам сподобаються лото, доміно, настільні ігри, ляльки, пупси та м’які іграшки . Для дошкільнят можна купувати   головоломки, які розвивають логіку та мозаїку з дрібними фішками, які тренуватимуть дитячі долоньки.