Фото - Поєднуйте грудне вигодовування з годуванням з пляшечки

Поєднуйте грудне вигодовування з годуванням з пляшечки

 Вибираючи першу пляшечку для малюка, не важко розгубитися. Адже асортимент акесуарів для малечі чималий. Якщо малюк на грудному вигодовуванні, то необхідно підібрати пляшку з соскою, яка не перешкоджатиме годуванню грудьми

Купити пляшку з широким горлом

Переважна більшість пляшечок мають вузьке горло. Якщо ж дитина перебуває на грудному вигодовуванні, то краще вибрати пляшечку з широким горлом. Соска в такої пляшки копіює сосок матері. Щоб добути молоко, малюку треба докласти зусилля, так само, як при грудному вигодовуванні. Пляшечки з широким горлом зручніше мити, вони краще підходять не лише для молока, а й для каш. 

 Латекс чи  силікон?

В аптеках та магазинах вам запропонують купити  пляшки з силіконовою, або латексною соскою. Пляшки з силіконовими сосками популярніші. Якщо ви плануєте поєднувати грудне вигодовування та годування з пляшечки, використовуйте силіконовий сосок - це знижує ризик, відмови малюка від грудей.

Якщо  дитина не охоче смокче пляшку з силіконовою соскою, спробуйте скористатися пляшкою з латексною соскою. Латексні соски коричневого кольору. Їх перевага в тому, що вони міцні і стійкі до прокушування. Саме соски на основі латексу більше подобаються малюкам, оскільки на дотик максимально нагадують шкіру людини. Але вони змінюють колір під впливом сонячного світла - тому їх потрібно регулярно змінювати, бажано кожні три тижні. Силіконові соски прозорі, без запаху та не мають смаку. Вони не стійкі до прокушування,  як латексні соски, але вони стійкіші до сонячних променів. 

Форма соски

Соски можуть мати класичну, анатомічну (відтворюють форму сосків жіночих грудей) та ортодонтичну форму (зі скошеними краями для формування правильного прикусу). Анатомічні соски чудово підходять для випадків, коли дитина на змішаному вигодовуванні – тоді маляті легше переходити від грудей до пляшечки і навпаки.

Розмір соски

Розмір соски та швидкості потоку залежить від віку дитини.

  • 0 міс + (міні),
  • 3 міс + (повільний потік),
  • 6 міс + (середній потік),
  • 12 міс + (швидкий потік),
  • 6 міс + (для каші)
  • 3 міс + (змінний потік) - сила і швидкість потоку залежить від положення соски (її повороту).

Зверніть увагу на позначки на етикетці й обирайте соску відповідно віку й потреб дитини.

Об’єм пляшки

Об'єм пляшечки доцільно підбирати відповідно до віку малюка. Оптимальним варіантом для новонароджених вважається ємність на 120-160 мл. Для 5-6-місячних і старших діток доцільно використовувати вироби 150-250 мл.

Слідкуйте за цілісністю соски щоразу, коли миєте її. З віком змінюйте соску на більшу, яка відповідатиме потребі малюка й формуватиме правильний прикус. Й не залежно від того годуєте ви крихітку грудьми чи використовуєте пляшечку, не поспішайте й не підганяйте малечу.

Насолоджуйтеся материнством разом з аксесуарами Canpol babies.