Фото - Як доглядати за волоссям немовлят

Як доглядати за волоссям немовлят

Дбати про волосся крихітки слід від народження. Незалежно від статі, дитина може народитися з густим волоссям, ріденьким пушком, або абсолютно лисою. 

Що використовувати для миття волосся дитини?

Для малюка слід підібрати відповідний шампунь та купити щітку для волосся. Це повинен бути спеціальний шампунь, призначений лише для дітей, оскільки дорослі шампуні можуть подразнювати чутливу шкіру малюка. Волосся у новонародженого найкраще мити делікатним милом без запаху, рН 5,5. Тільки коли дитині виповниться місяць, мило можна замінити на шампунь.

Як часто слід мити волосся дитині?

На думку лікарів, немовлятам слід мити волосся не частіше 1-2 разів на тиждень, оскільки під час миття ми видаляємо зі шкіри голови  секрет сальних залоз, який виконує захисну функцію. Влітку діти пітніють набагато швидше. Волосся забруднюється пилом та піском й його потрібно мити частіше ніж взимку. 

Як мити волосся дитині?

Змочіть маленьку голову теплою водою. Якщо у вашої дитини довге волосся, перед миттям їх потрібно розчесати, щоб не заплутатися. Втирайте шампунь у руки або розбавте його водою, а потім рівномірно нанесіть на волосся і протягом декількох хвилин акуратно мийте кінчиками пальців, масажуючи голову дитини. Не забувайте про область за вухами, адже там може накопичуватися бруд. Потім ретельно промийте волосся теплою водою, оскільки залишки шампуню можуть спричинити подразнення шкіри та швидше змащення шкіри голови та волосся.

Якщо ваша дитина не любить мити волосся або боїться води, яка може потрапляти в очі, ви можете купити спеціальний обруч для миття волосся

Щітка або гребінець - що найкраще для розчісування волосся?

Найкращий вибір для розчісування  волосся найменших - це щітка з м’якою натуральною щетиною. Для діток старшого віку з довгим волоссям можна вибрати гребінець із закругленими зубами або спеціальну дитячу щітку. Незалежно від того, народилася дитина з м’яким пухом чи густою шевелюрою, регулярно використовуйте щітку. Пам'ятайте, що розчісування волосся - це ідеальний масаж голови, який стимулює кровообіг і тим самим зміцнює волосся. Всі ці процедури сприяють хорошому росту волосся.

Сушіння волосся

Після миття акуратно висушіть волосся банним рушником. Немає необхідності сушити волосся феном. Ви можете використовувати фен для дітей старшого віку з довгим волоссям. Найкраще, коли волосся висихає природним шляхом. Використовуйте фен взимку або в екстрених ситуаціях, наприклад псіля басейну.

Підстригання волосся не впливає на його товщину і швидкість росту, оскільки інформація про наш колір волосся і його густоту записана в генетичному коді. Якщо у когось із ваших предків було руде або чорне волосся, а ви з вашим чоловіком блондини, це не означає, що ваша дитина повинна мати біле волосся, малюк може народитися з рудою головою прабабусі чи дідуся.

Купити аксесуари Canpol babies для дітей можна у нашому інтернет-магазині.