Фото - Як підготувати дитину до школи за допомогою розвиваючих іграшок

Як підготувати дитину до школи за допомогою розвиваючих іграшок

Багато батьків вважають, щоб підготувати малюка до школи необхідно якомога раніше навчити малечу читати та рахувати.  Але вміння читати й рахувати не найголовніше. Головне, щоб малюк вмів логічно мислити, мав терпіння та добре розвинуту дрібну моторику рук.

Психолог, коли проводить співбесіду з майбутнім першокласником, пропонує йому логічні та творчі завдання, перевіряє рівень емоційного інтелекту та самостійність дитини. Щоб розвивати ці вміння не потрібно водити малечу на спеціальні курси, можна купити розвиваючі іграшки та щодня гратися вдома.

Купити розвиваючі іграшки

Логічне мислення, посидючість та дрібну моторику можна розвивати за допомогою іграшок.

1. Пірамідка «Люкс»

Купити пірамідку можна, коли малюк навчиться сидіти. Ця іграшка розвиватиме логічне мислення, посидючість та уважність. Яскраві кільця стимулюватимуть дитину до гри. «Райдужна пірамідка» складається з геометничних фігур-п’ятигранників.  Знімаючи і накладаючи елементи один на одного, малюк знайомиться з формами і розмірами предметів, вчиться просторово мислити, розпізнавати кольори, вивчає кількісний рахунок.

2. Сортер

Іграшки-сортери надзвичайно корисні для розвитку логічного мислення та уваги. Головна особливість сортерів: потрібно підбирати фігурку відповідно до отвору на планшетці. Малюк знайомиться з формами та кольорами, вчиться логічно мислити.

3.Пазли

3D puzzles animals  – пазли розроблені фахівцями українського бренду спеціально для найменших.  У колекції 4 тваринки: козлик, котик, песик та лисичка. Кожна 3d тваринка складається з восьми великих елементів, безпечних для дітей від 12 місяців.

Граючись пазлами ТМ Tigres, діти познайомляться з будовою тіла тварин, а завдяки кольоровим деталям - вивчать кольори. Тваринки мають однакові лапки, а голови й хвостики різні. Складаючи пазли діти розвиватимуть логічне мислення та дрібну моторику рук.

4. Мозаїка

Мозаїка, що складається з дрібних елементів підходить для дітей від трьох років. А для малюків варто купити «Мою першу мозаїку», яка складається з кольорових фішок безпечного розміру.

5. Багатофункціональні іграшки.

Малюку швидко набридає одна іграшка й дитина втрачає інтерес до гри. Тому, якщо ви плануєте купити розвиваючу іграшку, зверніть увагу на «Smart house». Будиночок складається з п’яти індивідуальних іграшок для гри та розвитку: рахівниця, сортер, годинник, планшетка з цифрами та буквами, планшетка з зображенням тварин, фруктів та транспорту.  Завдяки своїй функціональності, іграшка довго утримуватиме увагу дитини й спонукатиме до гри.

Усі пластмасові іграшки ТМ Tigres з маркуванням 1+ безпечні для малят з дванадцяти місяців та розвивають дрібну моторику рук. Зв’язок моторики і розумових здібностей – науково доведений. Дрібна моторика також впливає на розвиток мовлення. Й саме розвиваючі іграшки необхідні для гармонійного розвитку майбутнього школяра.

 Щоб розвивати емоційний інтелек дитині потрібне щоденне спілкування з батьками та однолітками. Щодня знаходьте час, щоб поспілкуватися та погратися з дитиною й прогулятися на свіжому повітрі.

Грайтеся та розвивайтеся!