Фото - Від 0 до 3 - найважливіший період у формуванні особистості. Як допомогти дитині рости здоровою та щасливою

Від 0 до 3 - найважливіший період у формуванні особистості. Як допомогти дитині рости здоровою та щасливою

    Народження дитини кардинально змінює життя молодих батьків. Разом з відчуттям щастя, приходить турбота про крихітку й бажання зробити усе необхідне для того, аби рідна кровиночка росла здоровою та щасливою

Період життя малюка від народження й до трьох років – найважливіший в житті дитини.

  Психологи стверджують що  у перші 36 місяців формується особистість людини. Малюк опановує найважливіші вміння , які необхідні для подальшого розвитку та навчання.  Тому важливо правильно й відповідально виховувати малечу у цей період.  Школи раннього розвитку , які нині дуже популярні в сучасному світі, не замінять спілкування крихітки з батьками. Саме сім’я, спільні ігри й постійне спілкування з малюком, допомагають отримати перші знання про навколишній світ, розвивають навички самообслуговування та допомагають малюку стати самостійнішим.

  Коли дитина почне повзати, важливо, щоб простір навколо неї був безпечним! Яскраві й безпечні розвиваючі іграшки стимулюватимуть малюка до руху. Іграшка пірамідка – це must have для дитини.

  Пірамідка призначена для дітей 1+, але якісна іграшка українського виробника ТМ Tigres абсолютно безпечна для піврічного малюка. Важливо не просто купити пірамідку й дати її малюкові, а навчити дитину складати іграшку. Розмовляйте з крихіткою під час гри. Називайте кольори, розкажіть про форму кілець. Розкладіть яскраві деталі по кімнаті й спостерігайте за малюком. Цікавість стимулюватиме дитину дотягнутися до яскравого кільця й малюк швидше навчиться повзати, а згодом і ходити.

    В ранньому дитинстві важливий сенсорний розвиток дитини. Сенсорний розвиток – це сприйняття кольору й величини предмета, його форми й простору навколо. Для цього найкраще підійдуть іграшки-сортери.   Залучайте до гри рідних. Малюк копіюватиме рухи дорослих й швидко навчиться гратися іграшкою сам. Маніпулюючи деталями сортера, дитина розвиватиме дрібну моторику рук, яка відповідає за розвиток мовлення. До 3-х років дитина завдяки щоденному спілкуванню може знати близько 1500 слів!

  Для активізації і корекції мовлення використовуйте такі  вправи:

 Постійно розмовляйте з малюком. Розповідайте усе, що робите, особливо, коли граєтеся. Називайте форми деталей та кольори. Залучайте малечу до гри. Попросіть, щоб крихітка показала її улюблений колір та вибрала деталь найгарнішої форми.  Навіть якщо малюк не може назвати колір деталі одразу, з часом ви не зчуєтеся, як крихітка промовлятиме слова з вашою інтонацією.

Не забувайте про безпеку! Купуйте якісні іграшки перевірених брендів, що відповідають віковим та інтелектуальним здібностям малюка. Надавайте перевагу українським виробникам, адже вони проходять обов’язкову сертифікацію та мають знак відповідності. 

Від перших хвилин й до початку відвідування дитячого садочка малюк потребує багато уваги. Грайтеся разом. Читайте казки. Спілкуйтеся під час прогулянок. Присвятіть свій час найціннішому – своїй дитині і вона обов’язково виросте здоровою, розумною й щасливою!